Rödspetta recept

Baconlindad rödspetta med pesto och mozarella

Baconlindad rödspetta med pesto och mozarella

Vi kör väl en till "Eftersom allting blir godare med bacon" va. Blev så sugen på fisk när jag skrev gårdagens rödingsinlägg, så jag köpte ett par rödspättafiléer
Rödspetta med pepparrotost

Rödspetta med pepparrotost

Till en portion behövs två små rödspettafiléer. Det var flera olika saker som sammanföll när jag testade detta
Panerad spätta med räksås

Panerad spätta med räksås

4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Veckomeny Paleo #4

Veckomeny Paleo #4

Panerad rödspetta med sötpotatissallad samt äppel- och gurksås. Detta blir nu den fjärde veckomenyn jag lägger upp här på bloggen
Lasagne med fisk & grönsaker

Lasagne med fisk & grönsaker

rödspetta. Sätt ugnen på 200° C. Lägg lök, paprika, vitlök och tomatkross i en mixer och mixa till slät konsistens
5 TIPS FÖR ROLIGARE MATLAGNING

5 TIPS FÖR ROLIGARE MATLAGNING

rödspetta) och göra ett mellanslag så kommer det upp alternativ som kan inspirera. > 1. Gör matlagningen till en lite härligare stund istället för att stressat springa runt och svära i köket över att det måste lagas mat nu igen
Ugnsbakad rödspetta

Ugnsbakad rödspetta

Här kommer en bild på lite foodprep, till middag idag blir det ugnsbakad rödspetta med potatis och en kall youghurtsås gjord på turkisk youghurt, franska örter och citron
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Men det blev en lite billigare variant för vi fick inte tag på någon sjötunga så vi gjorde på rödspetta istället
Lucka 10: Snabbvariant på Nobelmiddagen

Lucka 10: Snabbvariant på Nobelmiddagen

Plattfisk med svamp, palsternacka och rödvinssås, buljongkokt morot, serverat med örtpotatis med citronsmör och sallad800 g plattfisk, det du får tag på exempelvis fryst rödspetta går braSvamp, torkade trattkantareller 2 palsternackor1 hackad charlottenlök eller 1/2 gul lök, hackad1/2 dl vetemjölEtt par matskedar smör- Blötlägg trattkantarellerna i en halvtimme så att vattnet precis täcker dem- Sila av vattnet och spara- Skala och skär palsternackorna i smala stänger- Fräs trattisar med lök i smör tills vattnet gått bort och du får en liten yta, låt kallna- Lägg smeten mellan två filér och tryck ihop, vänd dem i mjöl- Lägg fisken på en bädd av palsternackor- Baka i ugn 170 grader till 45 grader i innertemperatur på 35 grader- Ta ut fiskarna, låt palsternackan stå kvar tills den är gyllenbrun- Stek snabbt i smör så att de får en ytaBuljongkokt morot4 små morötter1 bit rotselleri1 lökBladpersiljaTimjanLagerbladVitlöksklyftaRåsocker och salt- Skala morötterna och lägg dem i en kastrull med rotselleri, lök, timjan, lagerblad och vitlök

Det där ljuset & en god fiskgratäng.

Lägg ca 400 gram fisk (denna gången använde jag rödspetta) i den smorda formen och strö över en hackad gul lök. Rödspetta (2 PP). Rödspetta (2 PP)
Danska smörrebröd

Danska smörrebröd

 Smörrebröd kan varieras i det oändliga, räkor, sill, friterad rödspetta, fläskstek, kyckling, rostbiff etc

Grekisk fiskgratäng med fetaost och oliver

600 gram rödspetta. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka ½ rödlök och 1 vitlöksklyfta. Dela 1 fänkål på mitten och hacka den i grova bitar

Tillbaka till verkligheten på riktigt

Kvällen spenderade vi på Mollbergs egna brasserie Café le fil du Rasoir där jag åt carpaccio, räksmörgås och jordbubbar med vaniljglass medans Daniel valde löjrom, rödspetta och tryfflar (ja det är extremt intressant för omvärlden att veta exakt vad vi stoppade i oss

Höst?

Middagens gratäng med rödspetta och spenat var egentligen inte dum alls om man lyckades tränga igenom saltridån