Tillsätt cremefraiche och grädde. Häll i vitt vin, fond, timjan och saffran och låt koka upp. Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssås med rödspätta och räkor
2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs ½ dl chilisås1 msk torr sherry eller konjak½ tsk salt 1/4 krm cayennepeppar Blanda alla ingredienser väl och låt gärna såsen stå ett par timmar eller över natten. 3-4 gula lökar, finhackade2-3 vitlöksklyftor, finhackade2 påsar saffran2 msk paprikapulver1 tsk timjan3 lagerblad3 dl torrt vitt vin1 ½ l fiskbuljong2 burkar krossade tomater1 burk tomatjuice400 g torsk el. sej400 g rödspätta el. 2 dl crème fraiche (ingen lätt)4 stora skedar majonäs2 vitlöksklyftor, pressadesaltBlanda alla ingredienser och låt såsen dra en bra stund. 2 dl crème fraiche. 1 tsk timjan
Skiva fisken i tunna skivor (rödspättafiléer används som de är). Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet, vispa i vinet och därefter crème fraiche