Ett tips när du köper fryst Rödspätta är att dubbelkolla om den enbart är "blindsidor" i paketet, det gjorde inte jag, så då blev det billiga paketet plötsligt dyrt när man fick filéa bort en del
Okej, det är lite pyssligt att fixa snygga rullar av rödspättan. Basilika-smörsåsen är av den kategorin att man vill göra som Emil i Lönneberga – sticka ner huvudet och slicka upp det sista
En riktig sommrig rätt blev det med pocherad rödspätta i kryddlag med mycket basilika och dill till. Servera salladen på tallrik, lägg den ihoprullade fiskfilén på toppen och skeda över saffranssåsen, garnera med dillen och basilikan
Rödspätta. Lägg i en matberedare tillsammans med basilika, dijonsenap, olivolja, citronskal- och saft från en 1/2 citron, salt och peppar efter smak och mixa samman till en pestoliknande konsistens. 1 msk Basilika - fryst. 600 g Rödspättafile
Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. gräslök, basilika)1 st schalottenlök1 dl pinjenötter1 dl riven parmesanost4 msk smörblandad salladDressing
Servera till exempel små koppar White Peony till ugnsbakad rödspätta med chili, lime och ingefära. I september förra året tipsade jag om en värmande dryck med björnbär och basilika (som känns minst sagt högaktuell nu när det blivit riktiga vintertemperaturer ute
4 900 g fast potatis 800 g rödspätta salt och peppar 1 citron Örtsås 1/2 kruka persilja 1/2 kruka basilika 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 fiskbuljongtärning 1 tsk maizena majsstärkelse 1 dl vatten Tillbehör 150 g salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Snabb rödspätta med färskt grönt och lime- och basilikasås. Rör ihop créme fraiche, limeskal- och saft samt basilika, smaka av såsen med salt och peppar
Panerad rödspätta med sötpotatissallad och äppel- och gurksås. Våfflor med spenat och basilika. Om jag ska sammanfatta detta år med ett ord så skulle det nog vara
Igår lagade jag stekt rödspätta med potatis och kall sås. ) Dubbelpanerad rödspätta Du behöver. Doppa de tinade rödspätta-filéerna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet
stilla havsflundra eller rödspättafilé. färsk basilika. Jag använde stilla havsflundrafiléer som är ungefär som rödspätta men kommer från ett annat hav och är billigare