Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Mingel När gästerna kom så bjöds det på glögg med nötter och russin samt pepparkakor och mögelost. För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Rödkålssalladmed ingefära och solrosfrön har vi i mitten här, en av de kalla veganska rätterna. På efterrättsbordet hittar man bland annat chokladmousse med havtorn och ministrutar med fyllning smakandes äpple ochkanel
Skala apelsinenmed en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitaroch mandelspån i en skål. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten
Rödkålssalladmed granatäpplen. Koka en lag på körsbärsspad, krydda medkanel, apelsinoch kardemumma. Tvätta apelsinenoch raspa det yttersta av skalet, blanda ned rasp och saft med dill och vitpeppar i socker/salt blandningen