Rödkålssallad med apelsin och kanel recept

Rödkålssallad med apelsin och kanel

Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Goda tacotillbehör

Goda tacotillbehör

Rödkålssalladmedapelsinoch pumpakärnor,. Pressa juicen ur halva apelsinenoch blanda med olja och honung

Julbord 2010

Mingel När gästerna kom så bjöds det på glögg med nötter och russin samt pepparkakor och mögelost. För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Glögg med incabär

Glögg med incabär

Liva upp den traditionella rödkålssalladenmed nyttiga tranbär och valnötter. Julens rödkålssalladmed tranbär
Hur blev det med julmiddagen?

Hur blev det med julmiddagen?

 Den rödkålssallad jag bjöd på innehöll tunt strimlad rödkål, apelsinklyftor, smulad fetaost och hackade valnötter (ingen dressing behövs)
Viking Lines julbord 2018

Viking Lines julbord 2018

Rödkålssalladmed ingefära och solrosfrön har vi i mitten här, en av de kalla veganska rätterna. På efterrättsbordet hittar man bland annat chokladmousse med havtorn och ministrutar med fyllning smakandes äpple ochkanel
Orientalisk rödkålssallad

Orientalisk rödkålssallad

Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren. Kålen ska stekas varsamt och bli mjuk och glansig – inte för brun
Julens köttbullar med hampafrön

Julens köttbullar med hampafrön

Liva upp den traditionella rödkålssalladenmed nyttiga tranbär och valnötter. Julens rödkålssalladmed tranbär
Glögg med incabär

Glögg med incabär

Liva upp den traditionella rödkålssalladenmed nyttiga tranbär och valnötter. Julens rödkålssalladmed tranbär

Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad

Skala apelsinenmed en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitaroch mandelspån i en skål. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten

Julmat 2005

Rödkålssalladmed granatäpplen. Koka en lag på körsbärsspad, krydda medkanel, apelsinoch kardemumma. Tvätta apelsinenoch raspa det yttersta av skalet, blanda ned rasp och saft med dill och vitpeppar i socker/salt blandningen