På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. ca 700 g röding med skinn (4 filéer). ca 700 g röding med skinn (4 filéer) 1 gurka 1 äpple, skalat och tärnat 4 rädisor, tunt hyvlade 10 cm pepparrot, riven olja, till plåten vinäger salt
4 filéer av röding, med skinn. 4 filéer av röding, med skinn salt och peppar 2 msk smör 2 msk olivolja 600 g färskpotatis med skal 1 knippe färsk sparris 250 g handskalade räkor av bra kvalitet 1,5 dl crème fraiche 1 kruka dill, finhackad 1 citron, zest från och 1 msk saft 1 krm salt 1 krm svartpeppar
225g rödingfilé. 225g rödingfilé. En jättegod god maträtt med linser som går alldeles utmärkt att göra om till en vegetarisk maträtt om man vill, använd vegetabilisk buljong istället för kycklingbuljong, ersätt fisken med tjockskivade stekta rotfrukter/blomkål eller bara ät linsbrunoisen som den är
Röding. Pensla rödingfiléerna på köttsidan med sesamoljan och strö över sesamfrön. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg skinnfria bitar av rödingen ovanpå
Röding. Det kanske låter fancy, men faktum är att rödingen oftast är billigare i Milanos supermercati, än laxen - och eftersom den är minst lika god, så är det ju nice att kunna vara ekonomisk lite då och då
Passa då på att köpa fryst rödingfilé där och tillaga i ugn, det är mycket delikat. Är man hemma kan man köpa färsk röding i frysdisken eller leta efter fryst (eller byta ut mot en annan lämplig fisk, fråga i affären vad som är färskt för tillfället)
I receptet har jag skrivit lax eftersom jag använt det tidigare och det var betydligt enklare än att rensa, filéea och plocka ut varenda ben ur flera rödingar men det gör man naturligtvis som man vill