Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärmemed köttsidan ner. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det
700 g rödingfilé, med skinn. Kantareller1 l kantareller, små fasta 2 klyftor vitlök, tunt skivade 125 g sockerärtor, delade på diagonalen 1 knippe dill 1 citron, i klyftor sesamfrön, rostade olja, att steka i
Servera till en stekt fisk, jag hade röding fångad av min syster och svåger. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott
Augusti och blåbär (och kräftor och kantareller) hör ihop tycker jag och denna galette passade så bra som avslutning efter stekt röding, kokt potatis, grönsaker och romsås
Skär loss skinnet från rödingen. Små bakpotatisar med rödbetskvarg och rökt lax. Torka av rödingen, skiva den på snedden i tunna skivor och lägg dom på ett uppläggningsfat
Jag köpte två hela rödingar och fyllde med smör, salt och peppar. Efteråt åkte ben, skinn och fiskhuvuden ner i en Crockpot tillsammans med lite äppelcidervinäger
Får du inte tag på gös, så prova abborre eller röding. Fyll din fisk med goda örter, lite smör och citron och servera dem med färska rödbetor och nyplockade kantareller