Röding med stekta kantareller recept

Stekt rödingfilé med smörstekta kantareller

Stekt rödingfilé med smörstekta kantareller

Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärmemed köttsidan ner. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det
Röding med kantareller och brynt sesamsmör

Röding med kantareller och brynt sesamsmör

700 g rödingfilé, med skinn. Kantareller1 l kantareller, små fasta 2 klyftor vitlök, tunt skivade 125 g sockerärtor, delade på diagonalen 1 knippe dill 1 citron, i klyftor sesamfrön, rostade olja, att steka i
Smörstekt röding med kantarellstuvning

Smörstekt röding med kantarellstuvning

Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Servera med kokt romanesco, blomkål eller broccoli och några skivor smör till
Kantareller på två sätt

Kantareller på två sätt

Servera till en stekt fisk, jag hade röding fångad av min syster och svåger. På bilden ovan har jag bara smörstekt svampen och serverat med några likaledes smörstekta skivor halloumi, himmelskt gott
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen
Viltgryta med trattkantareller

Viltgryta med trattkantareller

Gerds och farmors röding i ugn med smör och nypära är, liksom, det bara ÄR det bästa och godaste man kan äta
Recept: blåbärsgalette

Recept: blåbärsgalette

Augusti och blåbär (och kräftor och kantareller) hör ihop tycker jag och denna galette passade så bra som avslutning efter stekt röding, kokt potatis, grönsaker och romsås
PÅSKEN

PÅSKEN

Skär loss skinnet från rödingen. Små bakpotatisar med rödbetskvarg och rökt lax. Torka av rödingen, skiva den på snedden i tunna skivor och lägg dom på ett uppläggningsfat

Ugnsbakad röding

Jag köpte två hela rödingar och fyllde med smör, salt och peppar. Efteråt åkte ben, skinn och fiskhuvuden ner i en Crockpot tillsammans med lite äppelcidervinäger
Grillad höstgös kantareller & betor

Grillad höstgös kantareller & betor

Får du inte tag på gös, så prova abborre eller röding. Fyll din fisk med goda örter, lite smör och citron och servera dem med färska rödbetor och nyplockade kantareller
Norsk ishavsröding med kantareller

Norsk ishavsröding med kantareller

Ishavsrøye ( Norsk Röding) medkantarellersyrliga grönsaker och pestobakt mandelpotatissamt en dillsås

Röding med stekta kantareller

Stek rödingen på båda sidor ett par minuter, salta och peppra. Lägg upp en bädd av spenat, lägg på fisken och toppa medkantareller