Servera rödingfiléernamed pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Ugnsbakad röding. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Romsås. Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. Romsås. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten med dillstjälkar
Augusti och blåbär (och kräftor och kantareller) hör ihop tycker jag och denna galette passade så bra som avslutning efter stekt röding, kokt potatis, grönsaker och romsås
Vi gillar verkligen fisk här hemma, men är dåliga på att laga annat än lax, torsk och röding. När jag åt resterna till lunch dagen efter gjorde jag en romsås till (creme fraiche, stenbitsrom och vitpeppar) eftersom smöret ju hade gottat in sig i fisken
Efter sista fransförlängningen nu i kväll så stod min käre make redo med middagen, min absoluta favoriträtt – rödingmed färskpotatis, grönsaker och romsås