Röding förrätt recept

Underbara förrätter

Underbara förrätter

Löjrom med klassiska tillbehör, halstrad salmalax, halstrad röding med laxrom, buffelmozzarella med tomater mm
Röding & Skaldjurspaté - Recept

Röding & Skaldjurspaté - Recept

förrätt eller på buffébordet gärna med vin- eller citronsås. fjällröding. Röding och skaldjurspaté med. fjällröding

Påskmat LCHF

Lax, Sik eller Röding blir också bra. Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Högtid för matälskare
Parmesansoppa med löjrom

Parmesansoppa med löjrom

I originalreceptet var det löjrom, rökt lax, dill och mjölk i, men jag bytte ut det mot sikrom, gravad röding, gräslök och endast grädde
Njutbar mat till nyårsafton – Hummer och hallonfromage

Njutbar mat till nyårsafton – Hummer och hallonfromage

En varmrätt jag gärna bjuder på i festligare sammanhang är röding fiskad hemma i Jämtlandsfjällen. Antingen kan du äta hummern som en förrätt till en finare trerättersmeny eller som en supé senare på kvällen
Underbar sås och brevvän.

Underbar sås och brevvän.

Det blev en riktigt lyckad fredagsmiddag med skaldjur till förrätt, röding till varmrätt och så flädersorbet med färska jordgubbar på efterrättsfatet
Syrlig räk- och avokadococtail

Syrlig räk- och avokadococtail

Efter denna förrätt serverades halstrad röding med jordärtskocksmos och pepparrotssmörsås , samt en citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Gästbloggare

Gästbloggare

En fredag efter en intensiv jobbvecka träffades vi hemma hos mig och där stod Jämtländska smaker som röding, kantareller, lingon och mylta uppdukat

Mina favoriter.... Fiskaffären i Helsingborg

När jag hälsade på häromdagen så bad jag Stefan om ett favoritrecept och fick då detta recept på Foliebakad rödingDetta måste provlagas genast så ingredienserna införskaffades och middagen var räddad
Tack och lov för stretchjeans!

Tack och lov för stretchjeans!

Här kom vår förrätt (till vänster) som bestod av ceviche på marinerad röding, emulsion (den här är ett kapitel för sig), picklad rödlök, vitlökskrutonger samt pocherade vaktelägg