Sås på rödgul trumpetsvamp. Träffade min samekontakt igen och köpte 15 kg ren i en låda. Fantastiskt gott kött till ett bra pris, direkt från renägaren
Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
Jag plockade även lite rödgula taggsvampar, samt några fantastiskt fina bleka taggsvampar. 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp). 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp)
Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
2 dl Rödgul Trumpetsvamp. 2 dl Rödgul Trumpetsvamp. Älg och Fläsk i gott sällskap. Nu i jakttider var det dags att göra något av fjolårets älg från frysen
Varför kunde jag inte bara vara en sådan där halvtråkig övervintrad miljöpartist, med en sliten gammal rödgul ”kärnkraft-nej-tack”-pin på koftan som ständigt ska påminna en om att bordsvatten minsann är det bästa att servera, till fiskbullarna