Rödbetssoppa med creme fraiche recept

Polsk rödbetssoppa kallad ukrainsk bortsj

Polsk rödbetssoppa kallad ukrainsk bortsj

Servera medcremefraiche. 3 rödbettor medelstora. 2 dl cremefraiche. Börja koka i buljongen med lagerblad i ca 1 timme. Stekputtra rödbetor i matolja med tomatpuré och citronsaften ca 15 minuter. 3 rödbettor medelstora. 2 dl cremefraiche
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Servera med crème fraiche, citronskal, persilja och krutonger. Skär rödbetor och äpple i bitar och mixa det med pepparrot, citronskal- saft och äppelmust till en slät massa
god rödbetssoppa

god rödbetssoppa

6 rödbetor, skalade 1 l grönsaksbuljong 3 dl crème fraîche 2 msk vetemjöl 1 tsk vinäger 1 tsk strösocker 1 krm salt
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Däremot tycker jag att det är ett absolut måste att servera ett grovt rågbröd med mycket smak till den mustiga soppan (t
Rödbetssoppa med ädelostcrème

Rödbetssoppa med ädelostcrème

Mosa osten med en gaffel, rör ner créme fraiche och smaksätt med peppar. Börja med ädelostcrémen. Smaksätt med citronsaft och salt och servera sedan med ädelostcrémen
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Stoppa ner rödbetorna med skalet på i en djup kastrull. Och givetvis – crème fraiche. Smaka av med vinäger
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Kör med mixerstav så den blir lite tjockare. Blanda ner crème fraichen. 1 burk crème fraiche. Ingrediemser
Rödbetssoppa på ryskt vis

Rödbetssoppa på ryskt vis

Lägg grönsakerna i kastrullen med köttet. Smaksätt med tomatpurén, socker och salt. Smaka av med ättika. Lägg dem i buljongen och koka med köttet i 1 timme. Lägg 4–5 bitar kött och 1 msk cremefraiche i varje tallrik
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Angenämt, gott och inte helt överraskande med en del pluskilon. Med de springs förhoppningsvis bort en vacker dag när det blir vår
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Garnera med crème fraiche och klippt gräslök. Blanda dem med spadet i grytan. Crème fraiche. Värm upp och smaka av med salt, citron och ev saft
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

 Garnera soppan med en klick crème fraiche och lite gräslök. Passar bra som lunch med något till eller förrätt men den kan ätas till middag också
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche och yoghurt. 1 dl crème fraiche. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar

Rödbetssoppa

Servera med crème fraiche, citronskal, persilja och krutonger. Skär rödbetor och äpple i bitar och mixa det med pepparrot, citronskal- saft och äppelmust till en slät massa