Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin. Riv rödbetor, lök, vitlök och chili på den grova rivsidan i en matberedare och fräs i en gryta med olja
Ha i vitlök, curry, spiskummin, koriander, chili och ingefära. Soppan blev ganska stark, eftersom jag hade i fem små chilifrukter av vår hemodlade heta chili (maken blev till och med lite svettig i pannan)
Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin. Riv rödbetor, lök, vitlök och chili på den grova rivsidan i en matberedare och fräs i en gryta med olja
Rödbetssoppa. Söt rödbeta möter syrlig färsk lime, skarp wasabi & uppfriskande ingefära. Grytans hetta kommer från färsk chili, som balanserar sötman från paprikan och tomaterna
Låt den pressade vitlöken, ingefärsrivet och den finhackade chilifrukten fräsa med lite innan du slår på vatten och fond och låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka, 15 minuter. 1 st röd chilifrukt , (spara hälften av kärnorna om du vill). 1 msk ingefära , färskriven