Rödbetsbiffar recept

14 Spara

Rödbetsbiffar med getoströra

Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
5 Spara

Rosa rödbetsbiffar

Ingredienser3 små rödbetor, rivna2 små morötter, rivna1 vitlöksklyfta1 dl cashewnötter, blötlagda1/2 dl mandlar, blötlagda5 soltorkade tomater, blötlagda1 msk olivoljaSaltPepparGör så härRiv rödbetor och morötter
Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Vill du göra något enkelt och vegetariskt vid sidan av potatisen? På med ett förkläde och förbered dig på att göra rödbetsbiffar. Det finns inget härligare än att äta rotfrukter och primörer efter säsong. Det är inte bara miljövänligt och gott, det är även nyttigt. Bege dig till närmaste handlare och skaffa några vackert rundade rödbetor till kvällens middag. De ska kokas, rivas, pressas och formas till en biff som både är fin att se på och god att äta. Rödbetor kan färga av sig på kläder så se till att alla i köket har förkläde på sig.

Riv fram en rödbetsbiff

Rödbetsbiffar görs enklast genom att man skalar rödbetorna och tar bort eventuella skavanker. Låt dem sedan koka i cirka 20 minuter, tills att de har blivit mjuka nog att riva med ett rivjärn. Undvik brända fingrar genom att låta rödbetorna svalna först. Riv rödbetorna, krama omsorgsfullt ur saften och blanda dem med salt och peppar i en bunke. Vill du att de ska binda ihop mer tillsätter du ett ägg. För att få dina rödbetsbiffar mer sammansatta kan du även tillsätta fiberhusk och låta dem svälla i tio-femton minuter innan du formar dem till biffar. Bryn dem sedan i en stekpanna med smör. Vänd försiktigt och håll ett öga på dem hela tiden, ibland kan det gå snabbt på spisen. Medan biffarna fräser i pannan kan du svänga ihop en sallad att äta vid sidan av, en storfavorit på myTaste är en god chevresallad. Klicka dig vidare för att hitta mer matinspiration.

Riviga rödbetsbiffar till middag ikväll

Rödbetsbiffar är inte bara vackra i sin färg och komposition, de passar även bra till vilken tillställning som helst. Ska du ha mottagning, kalas eller middag? Bjud på rödbetsbiffar! Eftersom rätten är vegetariskt, och enkelt går att göra vegansk, är det ett lätt recept där det mest utmanande är att inte äta för många. Detta recept passar bra till exempelvis kall kall potatissallad med kapris eller andra varianter av frukt och grönt. Sallader är som biffar - de går att variera i det oändliga och passar bra till både lunch och middag. Genom att använda dig av rotfrukter kan du vara säker på att du ställer fram något gott som är både nyttigt och bra för miljön. Det krävs inte mycket förberedelse heller, de flesta rotfrukter är klara som de kommer och behöver bara skalas, sköljas och tillagas efter behag. Välkommen att hitta inspiration i vår stora bank med recept - du hittar allt på myTaste.

Sökförslag och sidor