Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Strö över fetaost. 800 g rödbetor (alt. 1/3 kruka timjan färsk. 1 fpk fetaost (à 150g), smulad. Sätt ugnen på 200°. Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter tills betorna är mjuka. 800 g rödbetor (alt. 1/3 kruka timjan färsk. 1 fpk fetaost ( 150g), smulad
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Idag testade jag även för första gången med rödbetor, oj vad gott det var. Även ett paket fetaost i kuber fick åka med resten för första gången, men absolut inte sista
Rödbetorna i landet har växt till sig så pass att vi härom middagen tog upp några och ugnsbakade tillsammans med färsk timjan, olivolja, salt och fetaost
Skiva rödbetorna och fördela dem i botten av pajformen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
Skiva rödbetorna och fördela dem i botten av pajformen. Smula sönder fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, honung, timjan, svartpeppar och salt till en röra
Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Lägg upp de fetaostgratineraderödbetorna på ett fat och strö över finhackad persilja
Skär rödbetorna i mindre bitar. Repa av timjanblad och tillsätt i äggsmeten. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken med rödbetorna ca 2-3 min. Slå äggsmeten över rödbetorna i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Smula över bitar av fetaost och lite salt och peppar och grädda i ugn ca 5 min. 500 g Rödbetor - Förkokta. 1 msk Timjan - färsk. 150 g Fetaost
Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Lägg upp de fetaostgratineraderödbetorna på ett fat och strö över finhackad persilja