Rödbetor fetaost recept

Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar och smula över fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 150 gram fetaost
Smörstekta rödbetor med fetaost

Smörstekta rödbetor med fetaost

För att inte skärbrädan ska bli röd så brukar jag lägga rödbetorna på ett dubbelvikt hushållspapper när jag skär dem i skivor
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten. Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 1150 gram fetaost. Smula över fetaosten och rosta i 15-20 minuter till
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Lägg upp på fat och smula över fetaost och servera tillsammans med bröd
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Vi brukar göra rödbetor med chèvreost och mandlar eller valnötter. Idag testade vi en annan variant med fetaost och rostade pumpakärnor istället
Rödbetor med fetaost och honung

Rödbetor med fetaost och honung

Skala och skär rödbetorna i bitar. Ett paket fetaost. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Rödbetor med fetaost och timjan

Rödbetor med fetaost och timjan

Strö över fetaost. 800 g rödbetor (alt. 1 fpk fetaost (à 150g), smulad. 800 g rödbetor (alt. 1 fpk fetaost ( 150g), smulad
Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

900 g färdigkokta rödbetor 2 msk hel kummin 100 g sötmandel 3 nektariner 1 förp fetaost (à 200 g) 125 g färska hallon färsk körvel färsk bladpersilja olivolja salt
Rödbetor med fetaost och skinka

Rödbetor med fetaost och skinka

Koka rödbetorna. Blanda med rucola, skivad salladslök och smulad fetaost. 3 rödbetor. 100g fetaost. 3 rödbetor. 100g fetaost

Rödbetor med fetaost

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten. Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar