Röda linser kikärtor recept

Röda linser istället för kikärtor = Röddus

meze, rödalinser Ingredienser. Koka linserna. 2 dl rödalinser2 msk tahini1 vitlöksklyftasalt2-3 msk olivolja2-3 msk vitvinsvinäger1 pressad citron (alt citronsyra) färsk eller torkad persiljaSå här gör du. 2 dl rödalinser
Rotfruktsbiffar med linser & kikärter

Rotfruktsbiffar med linser & kikärter

Blanda i de kokta linserna och resten av rotfruktsfräset. Och det finns så mycket gott en kan göra med rotfrukter såsom rotmos, rödbetsbiffar, morotssoppa eller kanske dessa biffar som innehåller både linser och kikärter som proteinkälla
Linser som proteinkälla

Linser som proteinkälla

Där finns en puréliknande soppa med kikärter i och krutonger på, soppa med rödalinser, fisksoppa och en med quornfärs
Lins och kikärtsgryta med tomater och örter

Lins och kikärtsgryta med tomater och örter

De mer matiga ingredienserna i grytan är, som rubriken avslöjar, kikärtor och linser - gröna sådana och grönsaker i form av selleri, morot och paprika, och tillsammans blir det väldigt mättande och framförallt jättegott
Röd linsröra

Röd linsröra

Det här är en "hoummus-variant" som görs på rödalinser istället för kikärtor. Ca 4 dl rödalinser2 msk olivolja1/2 citron (saft)1/2 vitlöksklyfta2 krm salt1 msk hackad persiljaflingsalt och nymalen svarpeppar Ca 4 dl rödalinser
Kalla kikärter

Kalla kikärter

För att få med proteinet också blandar jag gärna i favoriten belugalinser. Stora vita bönor är också goda kalla liksom kikärtor
Kikärtor

Kikärtor

De rödalinserna kräver ingen blötläggning alls och de gröna, bruna och svarta endast en kort sådan om man vill minska koktiden
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Rödalinser och black eyebönor är snälla mot magen. De kommer ursprungligen från Medelhavsländerna och när de kokas förlorar de tyvärr en del av sin vackra, röda färg