Råraka med löjrom recept

Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rårakor med löjrom och brynt smör

Rårakor med löjrom och brynt smör

Tzatziki med ingefära och lime. Indisk paneergryta med ingefära, vitlök och cashewnötter. Créme ninon med pilgrimsmusslor, tryffelgrädde och skumpa
Rårakor med löjrom

Rårakor med löjrom

Lägg i en fjärdedel av smeten och bred ut den till en tunn råraka. Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar
Råraka med löjrom och rödlök

Råraka med löjrom och rödlök

8 mjöliga potatisar 1 tsk salt 3 rödlökar, finhackade 160 g svensk löjrom 2 dl smetana el crème fraiche 4 msk rapsolja 4 msk smör 4 små dillkvistar 4 små klyftor citron peppar, nymalen
Råraka med smetana och löjrom

Råraka med smetana och löjrom

Toppa med dill, gräslök och citron. Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. 1200 g löjrom. 1Råraka5 fasta potatisar Smör Salt Peppar. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
Rårakor med löjrom

Rårakor med löjrom

Blanda genast den rivna potatisen med salt. Om blandningen verkar tjock kan du späda den med lite vatten, så att den flyter ut under stekningen
Råraka med löjrom och gräddfil

Råraka med löjrom och gräddfil

Stek en råraka i taget när fettet i pannan blivit gyllenbrunt. Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar
Rårakor med västerbottenost och löjrom.

Rårakor med västerbottenost och löjrom.

Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, löjrom, lök och dillkvistar. Blanda potatis, lök och ost krydda med salt och peppar
Råraka med löjrom och havskräfta

Råraka med löjrom och havskräfta

Ta upp rårakan från pannan och lägg på alla godsaker. Stek på medelvärme i 5 min. Stek på medelvärme i 5 min. 1 löjrom
Råraka med löjrom och gräddfil

Råraka med löjrom och gräddfil

200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i. 200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i
Råraka med Grana Padano och löjrom

Råraka med Grana Padano och löjrom

1Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor. 100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning
Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche

Rårakor med löjrom och vispad crème fraiche

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rårakor 8 st fast potatis , medelstora 0 salt 0 svartpeppar , nymalen 0 , till stekning Vispad crème fraiche 2 dl crème fraiche 1 msk citronsaft Tillbehör 100 gram löjrom 0,5 dl färsk dill , fint hackad 0,5 dl fänkål , fint skuren 0,5 dl röd lök , fint hackad 0,5 dl färsk gräslök , fint hackad Köp receptet