Råglimpa recept

Skållade råglimpor

Skållade råglimpor

Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Råglimpor

Råglimpor

Råglimpor. 2 bröd. 50 g jäst. 5 dl vatten, 37°C. 2 dl sirap. 1 tsk mald pomerans. 1 tsk mald ingefära. 1 msk salt. 3 dl rågmjöl
Råglimpor (knubbar)

Råglimpor (knubbar)

Receptet på de här råglimporna skrev jag av för många år sedan ur en gammal mattidning som min mamma hade
Randig råglimpa

Randig råglimpa

Randig råglimpa. 19 september 2016, 21. 34. Hej. Hembakat bröd är bara för gott. Detta recept kommer från tidningen Hembakat och ger 2 härliga limpor
Skållade råglimpor

Skållade råglimpor

9 dl grovt rågmjöl att skålla. 11 liter kokande vatten att skålla med. 1100 gram färsk jäst eller motsvarande torkad jäst
Skånska råglimpor

Skånska råglimpor

Skånska råglimpor görs genom att en del av mjölet skållas, d. v. s. man häller kokande vatten på mjölet och låter det stå en stund
Skållade råglimpor

Skållade råglimpor

Vi har ätit ganska mycket ljust bröd nu ett tag så jag kände att det var dags för lite saftigt, grovt bröd istället
Råglimpa med valnötter

Råglimpa med valnötter

Råglimpa med valnötter 2 st bröd. Råglimpa med valnötter 2 st bröd. Ännu en helg har passerat. Vi har varit på grillfest och jag har utnyttjat min mors dags present
Skållad råglimpa

Skållad råglimpa

Limpan påminner lite om Skogaholms gamla klassiker, men ändå inte. Den är saftig och smakrik tack vare skållningen och den långa jästiden
Råglimpa

Råglimpa

Det har blivit en hel del ljust bröd den senaste tiden. Jag kände mig sugen på att göra lite grövre bröd och det resulterade i de här limporna
Skållad råglimpa

Skållad råglimpa

Dag 1. Lägg rågmjöl och rågkross i en skål. Häll på kokande vatten och rör om. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten
Goaste råglimporna

Goaste råglimporna

Dag 1. Lägg mjöl och kryddor i en stor bunke/gryta, koka upp vattnet och slå över mjölet och rör runt. Sätt på lock och låt stå i 12-24 timmar
Råglimpor

Råglimpor

Blev lite goa råglimpor igår när jag hade en brödbakardag. Dessa är fanatiskt goda. Men vet ni vad, nu har jag en surdeg på G, en från Sebastien som Martin i Hästen varit i Stockholm och hämtat
Råglimpor

Råglimpor

Börja med att blanda jäst och farinsocker. Blanda sen i övriga ingredienser. Baka ut till 6 st limpor och låt dem jäsa 30 min
Rysk råglimpa

Rysk råglimpa

Fördeg. Gör fördegen. Blanda jäst och vatten. Vispa i mjölet. Låt stå i minst 6 timmar. Huvuddeg. Lös jästen i vattnet och blanda i vetemjöl, fördeg, surdeg, honung och havssalt
Knubbiga råglimpor

Knubbiga råglimpor

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37. ° Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp