Rågbröd recept

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rågbrödet behöver mogna och ’sätta sig’ i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Grovt rågbröd med kummin och fänkål

"Grovt rågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent. Fördela degen i två smörade brödformar som helst skall vara teflonbelagda
Rågbröd med lingonsylt

Rågbröd med lingonsylt

Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Häll på vatten och lingonsylt. Låt blandningen bli fingervarm (37º)
Rågbröd

Rågbröd

Skållning. Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Häll på kokande vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Runda råglimpor denna gången. Äldsta dotterns favorit. 50 gr jäst. 4 dl vatten. 50 gr smör. 1/2 dl olivolja
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Långpannebröd är smidiga tycker jag. Allt gräddas på samma gång och man får portionsbitar färdiga att stoppa i frysen

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Ljust rågbröd

Ljust rågbröd

Jag har längtat efter att baka så idag fick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra lite fritt så blev det detta ljusa rådbröd
Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Dag 1. Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Härligt mättande lite söt danskt rågbröd. Brödet blir bäst om det får stå och mogna ett dygn. Receptet kommer från Johan Söderberg
Rågbröd

Rågbröd

Vill ni baka ett gott bröd så rekommenderar vi detta recept, det blir ett jättegott och saftigt rågbröd
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Dag 1. Blanda rågkross, linfrön och salt i en skål. Koka upp vattnet och häll i. Rör om och täck med plastfolie
Rågbröd

Rågbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Värm halva mängden av degspadet i mikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur
Rågbröd

Rågbröd

Tre limpor med morotsbröd och dessa rågbröd. Förkylningen till trots, det blev två brödbak idag. Hade ju äggostvassle i frysen som kom till pass