Rågbröd surdeg recept

Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

200 g rågsurdeg. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent. Fördela degen i två smörade brödformar som helst skall vara teflonbelagda

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. 125 g rågsurdeg. Dag 1. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd. Jag var lite orolig över om brödet skulle bli bra eller inte, eftersom det är ett ganska tungt bröd som endast innehåller surdeg som jäsmedel, men det blev förvånansvärt bra
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Bakade ett mycket gott danskt rågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Rågbröd med surdeg och massa goda frön

Rågbröd med surdeg och massa goda frön

Jag var lite sugen på att försöka mig på ett rågbröd med lite frön och rågkross och insåg med förtjusning att jag lyckades ganska bra
Lätt rågbröd med surdeg

Lätt rågbröd med surdeg

Nä nog pratat om det och i stället till ett gott surdegsbröd. 260 g vetesurdeg. 40 g rågsurdeg. 260 g vetesurdeg
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Det är ett jättegott rågbröd med knaprig skorpa. Det här surdegsbrödet har jag bakat efter ett recept i boken 'Bröd' av Jan Hedh
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Brödet innehåller en gnutta jäst som hjälper surdegen att ta fart. Surdeg. Nu är surdegen färdig att användas
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Häll i surdegen när du känner att vattnet är svalare än fingervarmt. 2 dl rågsurdeg (grundrecept på rågsurdeg)
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Surdeg är superpopulärt just nu, bröd karaktäristiskt för sin härliga struktur, långa hållbarhet, låga GI och helt utan några konstiga tillsatser

Danskt rågbröd med surdeg

Rör ut grundsurdegen med. Rör ut grundsurdegen med 5 dl kallt vatten, salt, kryddor, blötlagdt rågkross, vetemjöl, och rågmjöl
Rågbröd på surdeg

Rågbröd på surdeg

Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg. Dag 1250 g vatten [2,5 dl] 175 g fint rågmjöl, gärna stenmalet 25 g rågsurdeg
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Rågbröd

Rågbröd

Jag har aldrig riktigt knäckt koden när det gäller att baka med surdeg så mina rågisar är bakade på gammalt vis med jäst
Surdeg

Surdeg

Jag tänkte baka ett rågbröd med min surdeg, recept och bilder kommer på torsdag. Idag har jag gjort surdeg