Rågare recept

Råg och sesambröd i bakmaskin

Råg och sesambröd i bakmaskin

Blanda alla ingredienser i den ordning som dom står i listan direkt i bakbunken. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g
Råg frallor

Råg frallor

50 g jäst5 dl ljummet vatten1 msk olivolja1 msk rapsolja1 tsk brödkryddor1 msk sirap1 tsk salt½ dl linfrön12 dl rågsikt1 ägg till pensling och vallmofrön till "topping"
Grundrecept råg, färsk

Grundrecept råg, färsk

Skaka burken, vrid av locket och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet
Hönö Råg med råg och fullkorn

Hönö Råg med råg och fullkorn

Hönö Råg med råg och fullkorn. Ett av mina favoritbröd är Hönökaka. Det har varit en av mina favoriter ända sedan jag var liten plutt
Finsk råg

Finsk råg

dag 1. Blanda alla ingredienser i en degbunke och kör på låg hastighet i cirka 6 minuter. Låt sedan degen vila övertäckt i 2 timmar
Skållad råg

Skållad råg

Skållning. Mät upp mjölet i en bunke och häll det kokandevattnet över • Rör ihop till en deg och täck bunken med plast• Låt stå i minst 6 timmar
Råg i ryggen formbröd

Råg i ryggen formbröd

Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av degvätskan
Råg och Honungsknäcke

Råg och Honungsknäcke

Hej alla jul och nyårsfirare. Gjorde knäckbröd för första gången i mitt liv och de blev inte så dumma ska ni veta
Råg o havrelimpa

Råg o havrelimpa

Börja med att rosta 1 dl havregryn o 1/2 dl linfrön i en stekpanna. Ställ åt sidan. 2 limpor. 20 g jäst 5 dl vatten 2 msk rapsolja 1 tsk salt 2 msk sirap eller honung (tog 1 msk av varje ) 3 msk rågkross 7 dl rågsikt 3 dl vetemjöl 1 dl av de rostade havregrynen o linfrönen
råg scones

råg scones

sätt ugnen på 250 grader. blanda alla torra ingredienser i en bunke. skär smöret eller margarinet i små bitar
Svensk Råg

Svensk Råg

Bakade ett härligt riktigt grovt bröd med surdeg idag, så nyttigt. -) , receptet kommer från senaste numret av tidningen Baka

RÅG, SOLROS & VALLMO

 . Nybakat bröd på morgonen är fortfarande lyx för oss här hemma även om det blir ganska ofta nu för tiden
svensk råg

svensk råg

Dag 1. Blanda ihop samtliga ingredienser. Täck blandningen med plast och låt stå till nästa dag. Dag 2. Blanda ihop blandningen från dag 1 med resten av ingredienserna och arbeta degen långsamt i 15 minuter
Dansk råg

Dansk råg

Dag 1. Blanda ihop alla ingredienser. Låt stå i rumstemperatur över natten, eller i minst 12 timmar. Bortgöring
Skållad råg

Skållad råg

Oj, minsann, redan tredje brödet den här veckan. Det går liksom inte att sluta baka bröd när man väl börjat
Nattjäst bröd med råg och morot

Nattjäst bröd med råg och morot

Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade