Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Lägg sparrisen på ett ugnsfast fat. Gnid in rådjurssadeln med salt och vitpeppar. Ställ i panna eller på galler i ugn på 150 grader. Ställ i ugn på 225 grader tills osten smält och fått lite färg. 1 rådjurssadel med ben
Lägg dem i botten på en ugnsform och lägg sadeln ovanpå med bensidan neråt. Hacka benet från sadeln i några bitar och lägg dem ovanpå löken och rotsakerna i ugnsformen
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. 1 rådjurssadel. 11 rådjurssadel smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar. 1Till garnering färsk persiljaSätt ugnen på 125°. Stek köttet mitt i ugnen tills det har en innertemperatur på 55°, ca 20 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225° och rosta rotfrukterna tills de har fått fin färg och är mjuka
Fördela rotfrukterna och vitlöken i en ugnssäker form, och lägg rådjurssadeln ovanpå. Vad sägs om en saftig rådjurssadel som serveras tillsammans med en hemmagjord rödvinssås och smörstekta kantareller
Lägg dem i botten på en ugnsform och lägg sadeln ovanpå med bensidan neråt. Hacka benet från sadeln i några bitar och lägg dem ovanpå löken och rotsakerna i ugnsformen
Vispa ur ugnsformen med vatten och koka ur formen i ugnen. I helgen blir det rådjurssadel som jag serverar med jordärtskockspuré, trattkantareller, kål och rödvinssky
Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt