Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Rödvinssås (tillagad av Leif Nord). På Nyår hade vi gästkockarna Dan Fagrell och Leif Nord som hjälpte till att tillaga vår Nyårssupé som bestod av rådjurssadel till varmrätt
Till detta gjorde vi Fredriks grymma potatisstomp, en rödvinssås och rotfrukter. Jag hade med mig en hel rådjurssadel kvällen till ära, från min rådjursleverans som jag skrev om här
Rådjurssadeln är ju ryggen i en hel del där både inner och ytterfiléer sitter kvar. Potatispengar hittar du här och lite olika rödvinssåser hittar du lite olika stället på denna blogg
Ca 1 kg rådjurssadel. Skölj snabbt av sadeln, torka den torr och putsa den. Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen