I somras mixtrade jag dock ihop ett helt nytt recept på råfalafel som inte behöver tillagas. Jag älskar både klassisk falafel och den som jag gör i ugnen (klicka här för att komma till receptet)
När man gör falafel ska man inte använda kokta kikärtor, man ska ha "råa", blötlagda kikärtor. kryddpeppar, finns att köpa i butiker med sortiment från mellanöstern, kan ersättas med enbart kryddpeppar)
Jag serverade mina till en syrlig avokadosallad och rå hummus, mums. Nästa gång ska jag prova att ta bort spiskummin som inte är min favorit men de var ändå överanskande goda
Att smaka av en "rå" smet kan vara svårt, så litar du inte på mina smaklökar så tycker jag du skall steka upp en bulle/biff och checka av innan du börjar rulla ut och steka hela smeten
Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Servera den som en dip till råa grönsaker skurna i små pinnar, te x morot, gurka, eller äpple, eller njut av den som tillbehör till vegetariska rätter, som våra mini falafel
Därför är det perfekt att slänga ner råa rödbetor i matberedaren och mixa ihop något, t ex bönbollar med rödbetor i, eller som den här raw tomatsåsen där rödbetorna ger en spännande smak och färg åt tomatsåsen
Den passar utmärkt till min råafalafel. ---Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali. Ingredienser1–2 avokado per portionÖrtsalGör så härDela avokadon mitt itu och ta ur kärnan
Här är ett riktigt gott recept på falafel, med en färgglad rödbets-twist. Blanda tahini med växtyoghurt och servera med falafel, sallad och tomat på tunnbröd
Det var nära att jag tog fram och stekte upp lite ägg istället och hade tänkt och ge biffarna till mamma eller papperskorgen när jag kände den örtiga, matiga doften från micron