Rätten kan fördelförberedas flera timmar i förväg, täck de fyllda paprikorna med ex plastfolie och ställ dom i kylen, strö över osten innan gratineringen
Grönsallad - till lunchen eller middagen som komplement till huvudrätten gör att du inte behöver äta lika mycket att köttet/fisken/kycklingen - bra för hälsan och för miljön
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Yes, ni har rätt - det är väldigt mycket puréer på min blogg nu. Ärtpuré (eller sås om ni gör den rinnigare) är såååå gott till fisk, antingen som sås eller istället för potatis eller ris
Det här var en riktigt bra Muurikka rätt (eller nån annan stekhäll för den delen). Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem
När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen
sist häller du i soya och smakar av, salta och peppra om det behövs låt det annars småputtra en 3-5 min med försiktig omrörning (dela en kycklingbit och se om den är färdig) och ev spädning av resten av pasta vattnet för wooken ska inte vara för torr. Strö sist över persilja och servera genast med ev ett gott bröd till 1 förp frusna wookgrönsaker (finns många ta den du tycker om)