Ingredienser för 4 personer2 msk olja1 vitlöksklyfta hackad2 tsk ingefära½ purjolök, skivad150 g champinjoner, skivade150 g broccoli1 paprika valfri färg, strimlad2 dl kokosmjölk2 tsk limesaft1 krm cayennepeppar1 fiskbuljongtärning200 g räkor, skaladeGör så härHetta upp en wok eller stekpanna med olja
1 röd paprika. Skala räkorna. Koka nudlarna. Skär grönsakerna i stavar eller klyftor. Strimla också chilifrukten, kärnorna noggrant borttagna, i tunna strimlor
½ röd paprika,. ½ skalad och pressad vitlöksklyfta, ½ tsk tamarindpasta, 1 msk kikkoman soja, 100 gr skalade räkor, ½ tsk rapsolja, ½ gul och ½ röd paprika, ½ urkärnad och strimlad röd chili, 50 g böngroddar, 50 g sockerärtor. Tillsätt paprika och chili och stek i 3 min
Imorgon provlagar vi Räkwok med curry och groddar från boken. Men det här receptet hade lätt kunnat dela sida med flera andra liknande lätta recept, som “receptet” på att man lägger ost, paprika och persilja på ett knäcke