Lax/räksoppa med saffran. Börja med att hacka fänkål, purjo och vitlök och fräs i lite olivolja, skär laxen i kuber och stek med resten, häll i grädden och kokosmjölken samt saffran och sambal, låt puttra ihop och krydda med dill, basilika och om ni har hummerfond
Rör ner saffran, socker och cayennepeppar i kastrullen och häll sedan i vinet. 0,5 g saffran (1 förp). 1 kg frysta tinade stora räkor, MSC-märkta 350 g fänkål 2 små gula lökar 2 klyftor vitlök 4 tomater 1 kruka basilika (spara lite till bruschettan, se nedan) 0,5 g saffran (1 förp) 1 msk socker 1 krm cayennepeppar 2 dl vitt vin 8 dl fiskbuljong (gjord på tärning) 2 dl mellangrädde olivolja salt svartpeppar
Hetta upp olja i en stor gryta tillsammans med curry och saffran. ½ pkt saffran. 500 g stora, fina räkor med skaljungfruolivolja½ msk curry, gärna mangocurry från Santa Maria½ pkt saffranräkskalen2 vitlöksklyftor1 medelstor gul lök1 morot1 msk osötad tomatpuré2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin2 dl vattenjungfruolivolja2 - 3 morötter, ca 200 g1 medelstor purjolökräkbuljong + vatten, sammanlagt 5 dl1 burk skalade hela tomater eller körsbärstomater - gärna från Mutti1½ dl vitt vin eller matlagningsvin1½ dl valfri grädde3 msk hummerfondca 700 g skinn- och benfri laxfilé1 påse babyspenat, 65 gTina räkor och lax om de varit frysta
Saffransdoftande fisk- & räksoppa, vem kan motstå de ljuva orden och smakerna. För vad passar bättre att ladda upp med innan julmarknad än lite saffranssmaker
Fisk- och räksoppa med saffran och basilika. Hej finisar ♥. Av helgens fynd från svampskogen lagade vi i söndags till en lyxig och så himla god karljohanssoppa till middag