Här kommer receptet på den kalla räksåsen som vi hade till den pankopanerade laxen. Vi köpte kinamat till middag och ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tv´n
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksåstill. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Jag som egentligen inte är så tokig i vitt vin kan även ta ett glas tillfisk & skaldjursrätter. Brukar ofta bli det till välkomstdrink eller till förrätt
En tur till livsmedelsaffären för att inhandla bland annat färsk spenat. Än en gång har jag varit hos min favoritfiskhandlare Ek´s Fisk på Västra Torget
fisk & skaldjur, huvudrätt, sås & röra, tillbehör. Fräs morot, lök och räkskal i en gryta med smör och (raps)olja tills löken mjuknar och räkskalen vitnar
Häll över skalen i en kastrull och tillsätt vin, vatten och lagerblad. Fisk/skaldjur,. Räksås. Sila bort skalen och rotfrukterna och sätt tillbaka kastrullen på plattan
Mixa ägg och keso slätt tillsammans med salt och sötströ. Fisk. Ugnslax med räksås. Blanda mandelmassa (förbered och skär i "portionsskivor" innan) med vatten till lagom bredbar konsistens