Smält smöret i en kastrull Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. smör eller margarin. 2 msk smör. 5 tsk salt smör eller margarin till stekning Stuvning. 2 msk smör eller margarin 4 msk vetemjöl 2 dl grädde 3 dl mjölk salt peppar 1 msk pressad citron 1 dl hackad dill 150 g skalade räkor Gratinering
beurre manié (pastaredning på lika delar smör och mjöl). smör. Koka upp grädden. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka i beurre manié under ordentlig omrörning
Sen lägger du till mjölet, smöret och kryddorna för att till sist hälla i resten av mjölken. Smält smöret i en stor kastrull (resten av ingredienserna skall rymmas dit), blanda sedan ner mjölet och blanda om
Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan så att de inte klibbar ihop. 50 g +1 msk smör. Smält 50 g smör och vispa ner i smeten. 50 g +1 msk smör
Smält smöret och blanda ner. Smält smöret till fyllningen och tillsätt mjölet. 3 msk smör. 3 msk smör. Häll upp vetemjöl och salt i en bunke tillsätt ca hälften av mjölken och vispa till en jämn smet