Halvera baconpaketet på mitten och rulla in räka eller räkor efter hur stora dom är i en baconskiva, så att det blir en rulle som sedan träs på ett grillspett
Om räkorna varit frysta så låt dem tina och rinna av. Visst det blir ännu bättre att göra egna och lägga mycket tid på tillbehör, men man kommer väldigt långt i fredagsfeeling med hel och halvfabrikat på den här avdelningen
Och så åkte vi o köpte räkor o tillbehör för till kvällen dök denna goding m sällskap upp. Räk & krabbkalas i sjöboden o ett kvällsdopp blev det innan dom drog söderut igen
En krispig ruccola eller grönsallad är ett utmärkt tillbehör. Hacka räkorna och vänd ner i krabbröran. Det tycker jag//Räk & krabbiffar med chilisås4 personer2 burkar vitt krabbköttrivet skal och saft av en lime4 hackade salladslökar1 urkärnad finhackad röd chili1 tas färsk ingefära1 tsk pressad vitlök3 mask hackad korianderextra blad till garneringen3 msk majonäs125 g vitt rivet bröd200 g frysta räkor, tinade och skaladesalt & pepparvegetabilisk olja till grundstekning//Chilisås2 urkärnade finhackade chilifrukter6 mask socker2 msk vattenLägg krabbkött, rivet skal och saft av lime, salladslök, chili, ingefära, vitlök, koriander, majonäs och ströbröd i en matberedare och mixa till en röra. Forma till 12 biffar av räk och krabbsmeten
eller räk/kräftskal. Tillbehör. Hacka morötter, lök och grönsaker och krossa vitlöken. Värm upp en stor panna med hälften av oljan och bryn allt tills det blir gyllenbrunt