Puré rotselleri recept

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

1Salviasås1 kruka salvia, plockad, stjälkarna för sig och bladen strimlade 2 bananschalottenlökar 1 klyfta vitlök, skivad 3 msk dijonsenap 3 dl oxfond, utspädd 2 dl grädde salt peppar 1 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 2 dl grädde 2 dl mjölk 50 g smör salt peppar

Nyttig soppa med blomkål och kokosmjölk

 Skala morötter, rotselleri och palsternacka och tärna i små bitar. 1 bit rotselleri. 1 bit rotselleri. Nyttig soppa med blomkål och kokosmjölk är väldigt god och värmande
Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

SkySkala lök, vitlök, morötter och rotselleri. PuréSkala potatis och jordärtskockor. Värm grädde och smör och häll ner i purén till önskad konsistens
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. 200 g rotselleri (i bitar)
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Puré. Rör sen ner grädden, palsternackspurén och smöret. 0,25 rotselleri. Palsternacks- och potatispuré600 g palsternackor olivolja 10 potatisar 1-2 dl grädde 2 msk smör, rumstempererat salt vitpeppar strösocker (efter smak). Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Nyår 2012 – förrätt II

Nyår 2012 – förrätt II

De serverades med tryfflad rotselleripuré, äpplekaramell och syrliga äpplestavar. Lägg rotselleribitarna i en kastrull och täck med hälften mjölk och hälften vatten
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Om du vill ha tomatpuré i tillsätter du den här. Strimla grönkålen men se till att noga skära bort alla hårda stjälkar så slipper du göra samma misstag som jag – det var ganska pilligt att peta bort de hårda små stjälkbitarna innan jag kunde mixa purén
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker. Mixa till en slät puré, tillsätt mer buljong om det behövs