Strö över linserna, lägg på pumpan, smula över osten och garnera med fikon i klyftor och oliverna. Snälla testa och ni kommer falla för både pumpa och linser
Men resultatet blev över förväntan, fullt av härliga smaker och känns lite nyttigare medlinser och hel bovete som tillbehör tillsammans med den underbara pumpapurén
Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
Koka linsernamed en nypa salt. Skala och tärna pumpan och koka med vatten chilipulver, gurlmeja. Mixa färsk kokos med spiskummin och lök till en slät paste
Uteslut rödbetan och ha i (ugnsbakad) tärnad pumpa istället. Linserna bidrar med protein och en härlig textur, de passerade tomaterna ger en krämig känsla och kålen bidrar med både smak och textur