Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Thomas drev fine dining resturangen Petri Pumpa på åttio-talet och gjorde då det som ALLA gör idag – råvaran i fokus, skapa rätter efter tillgång och säsong och minimera ingredienserna på tallriken
Variera gärna kokningen med palsternacka, lite rotselleri, pumpa, kålrot, tomat, vitlök, purjolök, torkad svamp, rosmarin, libbsticka, timjan, oregano, nässlor eller dina favoritörter, färska eller torkade
Du kan tex ha i vitkålsklyftor, sötpotatis, palsternacka, aubergine, kålrot osv. 1 bit pumpa eller 1 sötpotatis. 1 bit pumpa eller 1 sötpotatis 1-2 färska chili eller
Fritera försiktigt kålrot och pumpa så att de får fin färg. Servera torskryggen, gärna med några färska timjanskvistar, äggröra med räkor på, kålrot- och pumpastrippes, citronklyftor och en grönsallad
Rödbets- och matkornsboll fylld med getost och toppad med hjortronkvarg med ugnsbakad pumpa. Jordärtskockssoppa med räkor, kålrot och jordärtskocka med dill
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär