Sen ska vi hem och förbereda för morgondagen, Majas konfirmationsdag. En annan maträtt som är bra att förbereda innan som passar till en sådan tillställning är pulledpork
Är det nåt som verkligen haft en oerhörd genomslagskraft i matvärlden jorden runt, oavsett om man tillhör matbloggarsläktet eller inte, så är det väl PulledPorkochPulled Beef
Igår hade jag mina kära vänner på besök (inklusive sambos och barn) och till middag bjöd jag på en stående favorit – nämligen pulledpork som är så smidigt att göra när man ska ha många på middag
En vegetarisk variant av pulledpork. Jag fick en fråga om Pelle också äter den vegetariska maten som jag lagar, och ja han är alltid tacksam och äter alltid allt jag lagar
Pulledporkoch annat kött som långbakas i ugnen är ju som bekant på modet. Rör ihop tomatburkens innehåll med tomatpuré, vin och fond och häll över i grytan
Pulledpork har ju florerat massor redan men jag har inte provat själv ännu. En god köttfärsröra, pesto och mozzarella läggs på skivad aubergine och gratineras med tomateroch mozzarella
Det går att käka gräddstuvade köttbullar, hamburgare, pizza, korvstroganoff, pulledpork, pad thai, tikka masala, lasagne och hundratals andra goda grejer
Smaklig spis go´vänner. Jag gav mig på det för första gången i höstas, men sedan dess har jag lagat det flera gånger, med lite olika kryddor och smaksättningar och med lite varierande tillbehör
Fast det utesluter inte muddy ribs, pulledpork, phô, nypåhittad "asiatisk" kålkaka, friterad aubergine med granatäppelsirap, dumplings och annan mat från kontinenter långt bort som jag kommer drömma om i novembermörkret
På menyn fanns chokladdoppade jordgubbar, quesadillas med ruccola och ost med gucamole till, snittar med färskost, färsk gräslök samt rostbiff, pepperoni minipizzor, pulledpork i korvbröd med coleslaw till, ostgratinerade tortillachips med salsa och kantarelltoast
Så här gör du pulledpork med bara två ingredienser. Massor av mat som ska lagas. Mini-me ska på kalas och jag laga Thanksgiving-middag för vänner som kommer ikväll