Pulled lamm recept

Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

Pulled lamm med sparris, chèvre, picklade rädisor och myntasås

Lägg lammsteken i en stekgryta. Sänk värmen i ugnen till 100 grader och låt lammet stå i ytterligare 2 – 2 ½ timmar tills köttet lätt faller sönder. ca 1 kg lammstek1 gul lök2 vitlöksklyftor1 dl äppelmos5 dl torr cider2 tsk dijonsenap2 tsk riven färsk ingefära1 tsk salt1 tsk svartpepparen nypa chilipepparca 20 sparris 100 g färsk getost, smulad
Pulled lamm med vitlök, chili och sojasås

Pulled lamm med vitlök, chili och sojasås

Pulledlamm. När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Pulled lamm med örter och citron i crock pot

Pulled lamm med örter och citron i crock pot

Att göra pulledlamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Pulled lamm med hummus och pita

Pulled lamm med hummus och pita

1,5 kg lammstek 2 paprikor 1 rödlök olivolja. 1,5 kg lammstek 2 paprikor 1 rödlök olivolja. Marinad1 dl turkisk yoghurt 2 msk harissa (chilipasta, kan ersättas med tomatpuré eller sambal oelek) 0,5 citron, saften 2 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 1 msk paprikapulver 2 tsk torkad timjan 2 tsk malen spiskummin salt peppar
Pulled lamb i pitabröd

Pulled lamb i pitabröd

Torka av lammköttet och lägg det i en eldfast form. I dag är det sveriges nationaldag och till festmåltiden tycker jag att Pulled lamb ska stå som huvudrätt
Lammklämma med pulled lamb

Lammklämma med pulled lamb

Pulled lamb är lammkött som fått tillagas under flera timmar i ugnen på svag värme, köttet blir så mört att det inte behöver delas med kniv
5 timmars lammframdel

5 timmars lammframdel

Man kan äver köra en en stund till och göra pulledlamm på kalaset. Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme. 2 kg lammframdel
Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

Nyårsbuffé, supé eller bara en kort krönika…

Varför inte bjuda på en pulled pork. Kanske är det inte den perfekta säsongen för lamm då denna infaller på hösten men det går att få tag på bra lammracks om man lägger ned energi på det
5 timmars lammframdel

5 timmars lammframdel

Man kan äver köra en en stund till och göra pulledlamm på kalaset. Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme. 2 kg lammframdel. 2 kg lammframdel 3 vitlöks klyftor 1 dl matlagnings olja ½ pressad citron 1 msk paprikapulver 1 röd spansk peppar 4 krm cayennepeppar 3 tsk svartpeppar 1 tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 dl bryggt kaffe 3 msk kalvfond
Slowfood-lamm

Slowfood-lamm

Lammsteken kokas länge och väl i rödvin, och blir lite som pulled pork fast på lamm. Lamm är gott inte bara till påsk och även om jag oftast gör mitt lamm med färska örter och citronskal på mer klassiskt franskt vis är det här ett gott mustigt alternativ, slow cooked lamm
Restaurangbesök och marmelad.

Restaurangbesök och marmelad.

 Håkan valde råbiff till förrätt och som varmrätt blev det Pulled pork medan Anki slog till på Kalix löjrom till förrätt och Kåsebergatorsk till varmrätt

Mitt 2012

Det bjuds bland annat på en kycklingklassiker i ny tappning, gryta med äppelmust och pulled pork. Påsken kommer och vi njuter av både lamm, påskbuffé och olika påskgula tårtor