Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulledbeef. Pulled pork i lergryta. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Pulled pork ”Afelia” från min långkokbok. PulledBeef 4-5 port. 1 kg grytbitar av högrev. I lergryta i ugnen på 150º ca 4-5 timmar. PulledBeef 4-5 port. 1 kg grytbitar av högrev
Köttet vi använde oss av var högrev, riktigt gott blev det. Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Vi har själva ännu ingen gjutgärnsgryta eller lergryta eftersom vi hittills kört det mesta i tryckkokare, men vad har man grannar till om inte att låna saker av
högrev,. Lägg köttbiten i en ugnstålig form med lock (jag använder en lergryta). Om ni inte har något inplanerat imorgon så tycker jag absolut att ni ska satsa på att göra pulledbeef
Denna gång var det som så att de hade ekologisk högrev till ett mycket bra pris plus att jag hade fått en flaska av Sweet Baby Ray's BBQ-sås med smak av honung och chipotle
Lägg köttet i en ugnssäker stekgryta eller lergryta med lock. För knappt ett år sedan lagade jag pulled pork för första gången och sedan dess har jag gjort det många gånger
Ibland kan man dock strunta i det fina köttet, och välja en nötbog eller högrev och slänga in i ugnen så får man något som nästan är bättre än en blodig bit oxfilé
Jag har blivit ett stort fan av långkok och idag gjorde jag PulledBeef, dvs. Pulledbeef. Pulledbeef. ca 1 kg högrev. Om du använder en lergryta så börja med att lägga den i blöt i 10 min. ca 1 kg högrev
Lägg köttet i en lergryta eller annan ugnssäker gryta med lock. Detta blir en god och smakrik pulledbeef eller pork då den få stå till sig under natten