Profiterol recept

Semmel Profiteroles

Semmel Profiteroles

Kära Semla säg hej till lilla Profiteroles. Semmel Profiteroles eller ska jag kalla dem för Profiterolsemlor
Profiteroles med schweizernöt

Profiteroles med schweizernöt

Profiteroles är en slags liten puff gjord av choux pastry - en slags deg som puffar upp sig i ugnen och skapar en tom kärna som kan fyllas med valfri god fyllning
Vaniljglassfyllda profiteroles

Vaniljglassfyllda profiteroles

Spritsa in glassen i profiterolesen. Lägg vatten och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt smöret smälta på medelvärme
Profiteroles med Tiramisùkräm

Profiteroles med Tiramisùkräm

Profiteroles är i princip samma sak som petite-choux och éclairer, små luftiga bakverk som man kan fylla med diverse goda fyllningar
Profiterole - se

Profiterole - se

Pâte à choux250 g mjölk 250 g vatten 250 g smör 15 g salt 30 g strösocker 280 g vetemjöl 400-450 g ägg
Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

Prinsess-Semla och Semmel Profiteroles gör plats för senaste tillskottet till familjen. Sockerkakor och mjuka kakor

Passion för Mat

Man fick provsmaka Zaszzs Profiterol och Mannerströms underbart goda Kycklinggryta med smak av lime (den skulle jag gärna ha receptet på)
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Jag kan hålla med om att den hade lite speciell smak och jag hade nog inte tyckt om den för sig, men tillsammans med mina profiteroles passade den riktigt bra

Profiteroles

Ta fram profiterolerna 10 minuter före serveringen.  Sätt ugnen på 225º. Koka upp vatten och smör i en tjockbottnad kastrull (gärna teflon)
Profiteroles

Profiteroles

Sätt ugnen på 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm vatten, smöroch socker i en tjockbottnad gryta (gärna teflon) tills smöret harsmält

Tema Trikoloren

Kanske en Mousse au Chocolat,eller vaniljfyllda profiteroles, minipetit- chouxer eller Soufflé au Grand Marnier
2010 favoriter

2010 favoriter

Profiteroler är mammas favorit här. Här får ni en samling av mina favoriter från 2010. Gott nytt år. 1. Brownie med marsmallow och kolasås
En liten bit av Italien på Bali.

En liten bit av Italien på Bali.

Till sist profiteroles med tre olika fyllningar. Det har blivit lite si och så med inläggen i vårt kök denna veckan, men är det sommar så är det, det finns ju så mycket annat man också vill hinna med