Läslusens kokbok. Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Vi hittade ett recept som innehåller ingredienser men inga instruktioner, tack för det, lyckligtvis står Prinsessornaskokbok från 1937 i bokhyllan, där finns instruktioner som sträcker sig över två sidor med bilder som förklarar hur man gör ett treslag
Ni minns nog det gamla receptet från Prinsessornaskokbok som efterfrågades av en läsare. Förra veckan var jag ju inne på det där med Ingefärspepparkakor
I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
I Prinsessornaskokbok ska det finnas ett recept på ingefärspepparkakor som min mamma bakade. Mitt exemplar av Prinsessornaskokbok utgavs 1932 och precis som ofta med äldre recept, så är vissa ingredienser och tillvägagångssätt okända för oss 10-tals människor. Engelska pepparkakor från Prinsessornaskokbok, utgiven 19323 dl tjock grädde3 dl sirap3 msk ingefära635 g ljus farin2 msk finstött soda2 msk ljumt vatten1 1/4 kg vetemjölInnan man börjar med degen, bör den fint stötta sodan läggas i vattnet i en kopp
Den här gräddkolan kommer ursprungligen från Prinsessornaskokbok. Själv har jag lagt till en aning salt i receptet och den lilla brytningen gör kolorna ännu godare