Pressgurka mannerström recept

Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Pressgurka. 5 dl grädde) 1 ägg 1 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk kikkomansoja Salt peppar 2 stora gula lökar smör till stekning en nypa socker stekt eller kokt potatis Pressgurka Skysås
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Vegetarisk pannbiff med lök

Vegetarisk pannbiff med lök

Servera biffarna täckta med lök och skysås (vilket jag glömde som ni kan se på bilden…) och med din favoritpotatis och pressgurka vid sidan av

Kålpudding

Servera genast med kokt potatis, skysås, pressgurka och rårörda lingon. Mannerströms Färs. Recept ur boken ”Mannerströms Färs” av Leif Mannerström
Tre nyanser av brunt

Tre nyanser av brunt

Till rätten passar pressgurka och rönnbärsgelé samt hederlig kokt potatis. Man behöver inte gå omvägen med att att köpa färsk sill och själv salta den, även om den gode Leif Mannerström anser detta vara den överlägset bästa starten
Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Pressgurka. 300 g nötfärs. 300 g blandfärs. 2 medelstora gula lökar. smör och olja till stekning. 3 potatisar, kokta

Produktiv!

Jag serverade med haricots verts och pressgurka. Så idag bjöd vi hit mor och far på middag, sjömansbiff av Leif Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)