Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffar och mos. Riktigt saftiga pannbiffar med sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
Min vinst med kalvrulladerna i Mästerkocken i onsdags, gav mig möjligheten att hälsa på en av Leif Mannerströms kompisar och en institution i Stockholm - Gondolen och Erik Lallerstedt
Till rätten passar pressgurka och rönnbärsgelé samt hederlig kokt potatis. Man behöver inte gå omvägen med att att köpa färsk sill och själv salta den, även om den gode Leif Mannerström anser detta vara den överlägset bästa starten
Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)