Potatislimpa med filmjölk recept

Potatislimpa

Potatislimpa

Med en tvist. Klassiskt filmjölksbröd. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar
Potatislimpa

Potatislimpa

Filmjölk. Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter

Potatislimpa med kummin

Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Receptet ger två rejäla limpor av ett mjukt, milt men smakrikt bröd med lätt kumminsmak som passar fint till vardagsfrukost
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat

Potatislimpa

Värm olja och filmjölk till 37 °. 5 dl filmjölk. Smula jästen i en degbunke. Häll blandningen över jästen och rör om

Potatislimpor i långpanna

Lös upp jästen med lite av degspadet. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den med några få tag, så att gasblåsorna pressas ur

Små potatislimpor

Lös upp jästen med av degspadet. Pensla med vatten och strö över frön och/eller kli. Värm filmjölk och vatten till 37°C (fingervarmt). Dela degen i 8 bitar med mjölad kniv eller degskrapa. 1 liter filmjölk

Med kummin och potatis

Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. Alla fick med sig bröd hem