Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. vatten. Blanda samman mjölet med havregryn och salt. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa
Koka den skalade potatisen. Häll av vattnet och mosa den. Blanda i mjöl, ägg, smält matfett och salt. Forma moset till 8 bullar som läggs på smort fat eller smord ugnssäker form
Ta en potatiskaka i ena handen och lägg en knapp matsked av ärtblandningen i mitten av kakan. Det är lättare att jobba med potatisen om man sköljer bort stärkelsen från händerna i vatten
Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Ånga den torr. Låt kallna. Riv potatisen grovt och blanda den med ägg, tunt skivad salladslök, dill, salt och peppar
Potatiskaka. Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till. Potatiskaka. Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter
Rör ihop skånsk senap, olja, vatten och balsamvinäger med hackad rosmarin. 2 msk vatten. 1Potatiskaka. Grädda potatiskakan i 225°C på över- och undervärme eller 200°C i varmluftsugn i 40-50 minuter. Koka i 3-5 minuter i saltat vatten
Ställ tillbaka på plattan och rör i viltfond, grädde och vatten. Potatiskaka. Ha eventuellt i med redning om den blir för lös och med vatten om den blir för trögflytande