Till köttet serverades potatiskakamed philadelphia- och örtfyllning. Det positiva (enda) med den tidiga väckningen var att jag hunnit vakna ordentligt när det var dags för min morgondansklass kl
Smöra formarna och hyvla en extra skiva smör medosthyvel som du lägger i botten. Precis innan servering höjer jag värmen, monterar såsen med en stor klick smör
Ett härligt recept som passar perfekt till hösten och vintern i samarbete med Cylinda. Lägg i biffarna i såsen sen när den är klar, och låt puttra i några minuter innan servering
Servera med stekt potatisriv (typ potatiskaka) och kokt broccoli. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Den här terrinen är i själva verket en potatisgratäng, eller kanske mer en potatiskaka eller tårta. Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Vill man göra något mer spännande kan man istället testa denna potatiskakamedgetost (det kommer vi göra själva till nyår, tillsammans med portvinssås, återkommer efteråt med recept
Pommes Anna, d v s potatiskaka. ost som parmesan eller chevre. Känn med en sticka om de är mjuka rätt igenom Sila av dem och gnugga av skalet under rinnande vatten
En liten paus innan det var dags för lammrostbiffmed portvinssås, ostigpotatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlårmed chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås
Riv potatisen, blanda med smör och grädde, ost och kryddor. riven ost. Täck insidan av en brödform med plastfilm, placera potatisen i formen och ställ den under press (detta kan med fördel göras dageninnan servering)