Potatiskaka i små formar recept

Heta potatispastejer

Heta potatispastejer

Forma små bollar, platta till dem försiktigt mellan händerna tillsmå kakor. Skala och koka potatisi saltat vatten tills de är mjuka
Hängmörad biff med grönpepparsås

Hängmörad biff med grönpepparsås

Råstekt potatiskaka. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna eller flera små stekpannor. Torka biffarna och putsa bort eventuella senor
Schnitzel - jawohl!

Schnitzel - jawohl!

Sedan ska den rivas, formas tillsmå "biffar" som du sedan saltar och pepprar och avslutningsvis steker i smör

3-rätters middag hos J & M

Servera med tex pressad potatis, italienskpotatiskaka eller varför inteklyftpotatis. Våra småvilddjur hade väntat ivrigt hela dagen på att få åka tillmina föräldrar och sova över hos så det gickinte backa på det beslutet
Pikant köttfärslimpa

Pikant köttfärslimpa

Bjud gärna rösti, d v s potatiskaka, till färsen. Skär osten ismåtärningar och hacka löken fint. PIKANTKÖTTFÄRSLIMPA

Fyllda potatiskakor

Har du ingaringar så kan du steka småpotatisplättar som du formar runda med hjälp av stekspaden direkti stekpannan

Baskost - lite inspiration

- Kokt- Stekt- Råstekt- Klyftpotatis - Rårakor (rivpotatis, krama ihop med salt och peppar, stek)- Raggmunk (rårivenpotatis, risdryck, majsmjöl, salt) - Potatismos (potatis, risdryck, lite olja, salt, peppar)- Potatisbullar (av överblivet mos, blanda ev med literivenpotatis, klickas ut och steks)- Potatiskroketter (potatismosenligt ovan, forma bollar som friteras)- Hasselbackspotatis (skala, skär snitt nästan rakt igenom, pensla med olja, salta, peppra, mortla cornflakes och/eller nachochips och strö över)- Potatiskaka, alternativtill gratäng (enligt rårakor, men gör en stor kaka som steks på plåt eller i form i ugnen- PotatisgnocchiRis- Kokt ris- Pressat ris (Koka basmatiris eller annat liteklibbigtris, stjälp upp det varma riseti en form och platta till, täck med plastfolie och placera en annan form över och lägg ilite tyngder så det pressas ihop, låt stå kallt till nästa dag, dela ibitar, serveras kallt)- Risbollar (se ovan, men forma bollar av det varma riset som får svalna och sen serveras kallt)- Risotto (fräs avorio/aboriorisi olja ett par minuter, salta, peppra, späd med lite vatten i taget och rör om och låt koka in, klart när det är mjukt och börjar blikrämigt)- Risnudlar med majs och gurka (doppa i kokande vatten så de blir mjuka, woka med skalad,urkärnade gurkhalvmånar och majs/minimajs)Majs - Pastasallad (majspasta, köttbullar, gurka, majs, sallad)- Polenta (koka polenta med salt, lite peppar och olja, stjälp upp i en vattensköljd form och låt stelna, Dela ibitar, vänd ilite torr polenta och stek