Portersteken. På söndagar ska man äta söndagsstek. Fridolf och Kerstin vill veta vad porterstek är. Knappt någon äter stek längre om man undantar de människor som tror att biff heter stek på svenska
Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Helgen har jag tillbringat i Ystad och upplevt en grym matbloggsträff på alla sätt och vis - vilken upplevelse
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin
Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan. Det är så kallt så alla tåg är inställda och då kan det nog vara dumt att ge sig ut på ödsliga vägar, blir man stående kan det dröja ett bra tag innan det passerar nån o man kan få hjälp
Vänd på köttbiten. Skiva köttet ganska tunt, lägg i ett varmt djupt fat och häll på den heta såsen. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft
Jag tycker verkligen att stek är den ultimata helgmaten eftersom det smakar så gott och kräver en minimal arbetsinsats då den sköter sig själv på spisen
11 dl konc svartvinbärssaft. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg fransyska 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 flaskor porter à 33 cl 1 dl konc svartvinbärssaft ½ dl kinesisk soja 7 vitpepparkorn 7 enbär 1 krm torkad timjan 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk majsstärkelse salt vitpeppar Rostad potatis. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°. 1Sätt ugnen på 200°. 1Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé