Porterstek på svartvinbärssaft recept

Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg locket. Låt köttet sjuda svag värme i 45 minuter. 1 dl svartvinbärssaft
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Nej vad säger ni om lite mat vädergnället, en värmande porterstek vildsvinskött kan väl sitta bra som plåster såren
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg locket. Låt köttet sjuda svag värme i 45 minuter. 1 dl svartvinbärssaft
Porterstek - kött och öl på samma gång!

Porterstek - kött och öl på samma gång!

Portersteken. söndagar ska man äta söndagsstek. Fridolf och Kerstin vill veta vad porterstek är. Knappt någon äter stek längre om man undantar de människor som tror att biff heter stek svenska
Porterstek på köttfärslimpa

Porterstek på köttfärslimpa

2 dl outspädd svartvinbärssaft. Låt ströbrödet svälla i vatten. Tillsätt salt och vitpeppar. Blanda i färsen
Porterstek!

Porterstek!

Jag köpte ekologisk fransyska ICA Maxi, så fin och billig. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv spisen
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till hennes porterstek och oj vad gott det blev
Klassisk Porterstek

Klassisk Porterstek

Lägg kryddor, svartvinbär, vitlök och lök. dl outspädd osötad svartvinbärssaft. Om du har saft istället för svartvinbär häll det med porter
Porterstek/bryggarstek

Porterstek/bryggarstek

Låt koka tills köttet har en innertemperatur . 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Lägg steken i en gryta och tillsätt övriga ingredienser
Porterstek med den goda såsen

Porterstek med den goda såsen

Porterstek var den första steken jag vågade mig att tillaga en gång för länge länge sedan. Det är så kallt så alla tåg är inställda och då kan det nog vara dumt att ge sig ut ödsliga vägar, blir man stående kan det dröja ett bra tag innan det passerar nån o man kan få hjälp
Porterstek

Porterstek

Vänd köttbiten. Skiva köttet ganska tunt, lägg i ett varmt djupt fat och häll den heta såsen. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft
Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes

Jag tycker verkligen att stek är den ultimata helgmaten eftersom det smakar så gott och kräver en minimal arbetsinsats då den sköter sig själv spisen
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

Sjud under lock svag värme i ca. Värm grädden i en kastrull och tillsätt sky så att du får en lagom kraftig smak såsen
Porterstek

Porterstek

11 dl konc svartvinbärssaft. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg fransyska 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 flaskor porter à 33 cl 1 dl konc svartvinbärssaft ½ dl kinesisk soja 7 vitpepparkorn 7 enbär 1 krm torkad timjan 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk majsstärkelse salt vitpeppar Rostad potatis. Lägg ner köttet och låt koka svag värme ca 90 min, till en innertemperatur 75°. 1Sätt ugnen 200°. 1Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé