Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar. Mortlar enbären. En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Lägg saft, soja, kalvfond, enbär, svartpeppar och en skivad morot i en stor gryta och låt koka 5 minuter. 6 enbär
I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade med rotfruktsmos. Nu är det höst eller borde kanske vara, men solen och värmen håller i sig vilket jag tycker är skönt, för vem mår bra av dagar med regn och rusk
Vispa ihop mjölet med vattnet och matlagningsgrädden och häll i såsen. Koka upp öl, soya, saft, buljongtärning, timjan, enbär, svartpepparkorn och klyftad lök
(fyll på med öl som vätska under tiden). Ta spaden (silad) och red med grädde och maizena (brun). Servera gärna med kokt potatis, svartvinbärsgelé och smörgåsgurka
Låt puttra medan pastan kokar. Tryck till enbären så att de spricker lite och lägg i. Serveras med tagliatelle, lätt förvälld broccoli, syltlök och gärna några smörstekta kantareller
Carnegie Portern har som sagt gamla anor och när vi letade lite på webben så upptäckte vi att det faktiskt till och med är det äldsta, ännu använda, varumärke vi har här i Sverige
Späd med porter och smaksätt med kryddorna. Koka upp och servera med potatis. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek