Var ute och käkade med hela familjen i huvudstaden härom veckan, mycket trevlig uppladdning inför Midnattsloppet var det, då sonen överraskande utbrast kolla dom har Porter, detta måste du testa farsan och på den vägen är det, nu är kylskåpet fullt med denna härliga maltdryck…… Mycket mäktig smak härligt skum och det doftar kaffe , smaken är söt och fyllig med tydlig beska, kan med fördel lagras ända upp till 10år …
Bland annat Carnegie Porter som är dokumenterat väl ägnad för flasklagring. Etiketterna har likaledes vittrat bort och ersatts med lappar där en darrhänt människa med sirlig stil skrivit ”Carnegie Porter
Späd med porter och smaksätt med kryddorna. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chili med porter. Pröva gärna Wisby Oaked Porter, om du har möjlighet, annars finns klassikern Carnegie Porter att få tag på i stort sett i alla mataffärer