Porter gryta älg recept

Porterstek på älg

Porterstek på älg

Använd en stekgryta som du kan sätt in i ugnen.  Tillsätt porter och låt koka upp. Mör älg som tillagas i ugn och serveras med en gräddig sås och fräsch pressgurka
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. Koka upp porter, saft, soja och kryddor
Viltgryta med lingon

Viltgryta med lingon

Koka upp porter i en gryta. Låt grytan koka 3-5min. 500 g grytbitar av älg. 33 cl porter. Skala och hacka löken
Porterkött

Porterkött

Låt grytan stå i ugnen tills köttet är så mört att det. högrev av nötkött eller älg. Häll på porter och madeira
Porterstek

Porterstek

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. Tag sen grytan från värmen och låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp. Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg. 1 flaska porter
Viltgryta med lingon

Viltgryta med lingon

Koka upp porter i en gryta. 500 g grytbitar av älg. 133 cl porter. 1500 g grytbitar av älg 1 gul lök 33 cl porter 1/2 köttbuljongtärning 1 msk soya 1 purjolök 2 msk mjöl 1/2 dl lingon 1 dl creme fraiche Salt PepparSkala och hacka löken. Låt grytan koka 3-5min
Porterstek

Porterstek

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. Tag sen grytan från värmen och låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp. Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg. 1 flaska porter. Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg 1 flaska porter 1 dl outspädd svartvinbärssaft 1 dl kinesisk soja 1 tsk timjan 6 enbär 6 svartpepparkorn 2 köttbuljongtärningar 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök SÅS 8 dl sky ( steksky+ vatten ) 5 msk mjöl 2 dl grädde
Portergryta

Portergryta

Till fars dag-middagen för Barnets Morfar och Barnets Farfar blev det en klassisk portergryta. Häll över porter, saft och soja
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

Mät upp alla ingredienser i en lagom stor gryta och koka upp. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. 1 flaska porter 50 cl. 1 flaska porter 50 cl
Mustig portergryta på älgkött

Mustig portergryta på älgkött

Älggryta med porter gillar vi, särskilt smakbrytningen mellan söt gelé och syrlig vinäger. Här vill vi ha porter

höstgryta

Stek på grytbitarna i en gryta på spisen och häll på porter och soja och smula ner buljongen. Recept. Camilla Mellquist
Vilken succe

Vilken succe

I söndags så bjöd jag svärföräldrarna på middag lite pirrigt eftersom jag skulle pröva att göra gryta (som nån av mina läsare har tipsat om) av portersteken
Porterstek

Porterstek

Välj en gryta där köttet kommer att ligga ”lite trångt”. Här kommer söndagsmiddagen, samma Porterstek som vi skrev om i torsdagens Metro

Porterstek med gräddsås

Lägg allt i en gryta utom köttet och koka upp. 1 kg kött, t ex rostbiff eller fransyska av nöt eller älg. 1 flaska porter eller mörkt öl, 33 cl. 1 flaska porter eller mörkt öl, 33 cl
Portergryta

Portergryta

Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta. Lägg i grytan. Porterbiff500 g finskuret ytterlår av älg  8 schalottenlökar3 dl vispgrädde2½ dl porter  vetemjöl5 msk svartvinbärsgelé8 krossade enbär1 tsk timjan1 krm svartpeppar1 köttbuljongtärning2 msk japansk soja1 msk  smörfärsk timjan Skala lökarna. Lägg i grytan och låt koka ca 5 min i såsen. /Åsa 500 g finskuret ytterlår av älg 8 schalottenlökar

Höstkväll med vänner

Ett recept från Allt om matHär får du recept på en viltgryta som smaksatts med madeira, grönpeppar och porter samt kompletterats med kryddiga korvar och syltlök

Porterstek

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. Tag sen grytan från värmen och låt steken ligga i skyn ca 20 minuter innan den skärs upp