Polsk recept

Somrig polsk vitkålssoppa

Somrig polsk vitkålssoppa

Idén till receptet kommer från en polsk matblogg som heter karmelowy. Jag förstår inte polska, men det gör inget för recepten på bloggen finns även på engelska
Polsk grönsakssallad-salatka

Polsk grönsakssallad-salatka

Finhacka alla grönsaker, äpple & ägg & lägg i en stor skål, eller bunke. Salta & peppra efter tycke & smak
Polsk saltgurkssoppa

Polsk saltgurkssoppa

Receptet fick jag från en polsk bekant för flera år sen. Det är en förenklad version på den klassiska polska gurksoppan som annars gärna innehåller kött eller kyckling
Polsk rödbetssoppa kallad ukrainsk bortsj

Polsk rödbetssoppa kallad ukrainsk bortsj

Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Polsk gryta

Polsk gryta

Åt ju den polska "nationalrätten" Bigos tidigare i veckan och beslöt mig för att prova att göra den själv
Polsk färskost

Polsk färskost

Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag. Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim
Polsk röra

Polsk röra

Den polska röran ćwikÅ‚a är nämligen ett perfekt tillbehör till bland annat fisk. Smörstekt hälleflundra med ćwikÅ‚a och pimpad broccoli
Färsk vitkål på polskt  vis  i huvudrollen

Färsk vitkål på polskt vis i huvudrollen

Så här skriver Lisa Förare Winbladh om sin älskade kål. Problemet med vitkål är priset. Den är helt enkelt så billig att folk inte fattar hur bra den är och hur mycket respekt den förtjänar
Stekt vitkål på polskt vis

Stekt vitkål på polskt vis

Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i 2 dl vatten och häll ner det i kastrullen
Chlodnik – kall polsk rödbetssoppa

Chlodnik – kall polsk rödbetssoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 knippa(en) rödbetor , med blast 2 st västeråsgurka(or) 10 st rädisor 1 dl dill , hackad 2 msk gräslök , hackad 2 st ägg , hårdkokta 1 st vitlöksklyfta(or) 1 l Kefir 1 dl crème fraiche 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Köp receptet
Rogaliki  polsk  croissant

Rogaliki polsk croissant

Starta klippet för att se hur du bakar dessa godsaker. Sätt ugnen på 160 grader. Gör poolishen genom att röra ihop alla ingredienser i del 1