Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Ta upp den och torka av, lägg sedan upp på fyra tallrikar
Några skivor tomat, pocherat ägg, smulad & torkad piri piri samt gräslök och nötter. Jag har faktiskt testat att göra en annan sak också jag tänkt på läääääääänge men det kommer i ett annat inlägg
Tomat och ägg är förresten också en riktigt bra kombo…. Den här soppan passar till lätt middag, lunch eller som brunchsoppa med ett pocherat ägg i varje portion
Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Skiva tomaterna. tomater, gärna i olika färger. Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. ägg, + 2. 2 personer Ingredienser 1,5 dl mjölk 1 ägg, + 2 50 g parmesanost, riven 2 krm salt, + 2 tsk 1 krm svartpeppar, nymald 2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 2 msk örter, hackade, t ex salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja 2 tsk vitvinsvinäger 3 tomater, gärna i olika färger rucola
Till sist de pocheradeäggen. Lägg sallad på tallrik tillsammans med gurka och halverade tomater. Pocherat ägg, pocherat ägg, det är något lite lyxigt över det tycker jag
Innan jag packar ihop datorn tänkte jag bara tipsa om världens snabbaste lunch som vi åt i lördags - en kylskåpsrenssallad med dinkelpasta och pocherat ägg på toppen
Smaka av med salt och peppar och sänk värmen så att soppan får puttra lite medan du gör äggen. När löken svettas tillsätter du krossade tomater, buljong, basilika och citronsaft
Eller så gör du en het tomatsalsa med smaker som du vill ha fänkål tex skulle säkert också vara gott och kallar den ”ditt namn” tomatsalsa med pocherat ägg