Så en smoothie fick det bli med grekisk yoghurt, banan, några frysta jordgubbar, kanel och proviva…. Denna gång var det en hel förpackning med plommon, åh det skulle bli sååå gott, ha skulle äta HELA tiden bla bla bla
En kryddig plommonsyltmed ingefära, kardemumma och kanel. Min plommonsylt blev tjockare i konsistensen - därav nyfikenheten ifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inte skriva fel här, haha
I höstas gjorde jag egen plommonsyltmed en touch av kanel och jag gillar verkligen den sylten. Recept till plommonsylten finns länkat i receptet nedan, och gillar du inte plommonsylt så går det bra med hallon- eller jordgubbsylt
Tårtbottnar börjar jag få till riktigt bra och med muffinsbaket flyter det också på. De här chokladsmakande, med en touch av kaffe i smeten, ska fyllas med min hemlagade plommonsylt som är smaksatt med 70 %-ig choklad och kanel. Som topping rör jag ihop 50/50 av hårt (på gränsen till smör) vispad grädde och naturell, turkisk yoghurt och sötar blandningen med vaniljsocker
Fallfrukt blev mandelkaka medplommonsylt. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Så nu har jag minst tio burkar nygjord plommonsylt förpackad i glasburkar med olika smaksättningar. tror plommonträdet tappade tio kilo på kuppen och H och jag fick tillbringa åtskilliga timmar i köket för att koka plommonsylt
Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans medkanelen, kardemummakärnorna och vattnet