Stick in en termometer i den tjockaste delen av karrén. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Skär steken i skivor och servera med sås, kokt potatis, äpplen och äppelmos, gelé 1½ kg benfri fläskkarré
Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. benfri fläskkarré. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. 6 person(er) Ingredienser 1,5 kg benfri fläskkarré 12 kärnfria plommon salt och peppar 1 tsk malen ingefära 6 små äpplen Sås
Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckadkarré med äppelmos. Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter
Sätt in fläskarrén i ugnen med en termometer. Hittade en fläskarré för 80 kr kg som räckte till 2 middagar för 2 personer 1 bit fläskarré 850 gramKatrinplommonsaltpepparingefära1 äpple KarrenGör små hål i köttet och stick in katrinplommonkrydda med salt och peppar samt ingefära. Lägg karrén i folie i ca 15 minuter
Serverade kotletttjocka skivor av karrén på bönsalsan med potatisen, lite sallad och tomat. En plommonspäckadfläskkarré från Carlströms fick en omgång kryddor, sellerisalt och nymald svartpeppar, sedan in i ugnen på 135 grader under eftermiddagen (ca 5 timmar)
En del maträtter har satt sina spår - en av dem, dessutom så otroligt lättlagad - är denna karré som sköter sig själv i ugnen och smakar så gott med sås och äppelmos